Mietin pitkään pitäisikö kirjoittaa presidentinvaaliehdokkaita käsittelevä blogi-kirjoitus, ja miten minä sen kirjoittaisin. Tänään tulin lopulta siihen tulokseen, että en ala kirjoittamaan miksi ei joku Paavoista, miksi ei Timo, sen sijaan kirjoitan miksi Pekka. Valitsin tämän linjan ennen kaikkea sen vuoksi, että ajattelen että Pekka ei tahtoisi meidän kannattajiensa mollaavan vastustajia, vaan hän haluaisi meidän enemmin kertovan toisille miksi Pekka. Vaikka itse nyt kirjoituksessani en käsittelekään muiden ehdokkaiden arvomaailmoja sen kummemmin, niin kehottaisin kuitenkin jokaista tutustumaan ehdokkaiden ajatuksiin ennen päätöksen tekoa. Älä tee valintaasi esimerkiksi siihen vedoten, että eihän nyt kenelläkään muulla ole mahdollisuuksia kuin Niinistöllä. Sinun äänesi on sinun kannanottosi, älä ota kantaa sellaisen puolesta, jonka ajatuksia et voi allekirjoittaa missään määrin. 

Pekka Haaviston Cv:n voi jokainen halutessaan lukea, ja suosittelenkin sen lukemaan ( http://www.pekkahaavisto.net/?page_id=133 ), sieltä löytyy runsaasti kokemusta työskentelystä ulkomailla kriisikohteissa. Pekka on nähnyt ja kokenut kaikenlaista. Pekalla on kokemusta kunnallispolitiikasta ja eduskuntatyöstä, mutta hän ei ole pelkästään poliitiikko, hän rauhanrakentaja ja taitava keskustelija. Kolikossa on kaksi puolta, mutta Pekka näkee näitä puolia vielä enemmän, onhan kolikossa toki myös reuna. Kokonaisuuden hahmottaminen ja taito katsoa asioista muistakin näkökulmista kuin omistaan on harvinainen taito, ja tällainen taito on erittäin tarpeellinen politiikassa, politiikassa asioita ei voi katsoa mustavalkoisesti. Tällaista taitoa presidentti tarvitsee, ja tällaiset taidot Pekalla on. Puhutaan aina siitä miten presidentti on arvojohtaja, itse olen vilpittömästi sitä mieltä, että Pekka sopisi loistavasti tähän rooliin. Pekka on mies joka välittää ympäristöstä, asioista ja ennen kaikkea ihmisistä. 

Pekka on ollut vierailevana luennoitsijana Bristolin yliopistossa ja pitää säännöllisesti luentoja Helsingin yliopistossa, joten Pekalla on kokemusta esiintymisestä. Pekka on sanavalmis mies, joka miettii kuitenkin hyvin tarkasti miten asiansa ilmaisee. Pekka on inhimillinen, ja ennen kaikkea tätä näkökulmaa me tarvitsemme tiukkojen aikojen politiikassa. Tarvitsemme arvojohtajan, joka oikeasti sydämestään arvostaa ihmisyyttä ja erilaisuutta. Pekka ei vain puhu hienoja sanoja suvaitsevaisuudesta, hän elää sanojensa mukaisesti, ja tämä on todella ihailtavaa. 

Minun täytyy yhtyä monen muun Pekan kannattajan tavoin ajatukseen, että ensimmäistä kertaa vaaleissa on ehdokas, jota oikeasti haluan äänestää, sillä minä tiedän että Pekka tekisi työnsä ansiokkaasti. Pekka elää sydämellään, ja ennen kaikkea tärkeintä on, että Pekan sydämestä löytyy tilaa jokaiselle. Pekka hyväksyy erilaiset mielipiteet, eikä anna niiden haitata ystävyyttä tai normaalia kanssakäymistä. Olit sitten maahanmuuttaja tai perussuomalainen Pekan kahvipöydässä on sinulle tilaa.

Toivon että viime aikoina hieman kiristyneet asenteet erilaisuutta kohtaan saadaan jonakin päivänä murrettua, kukapa olisi parempi johtamaan näinä aikoina kuin mies joka ymmärtää erilaisia ihmisiä ihan täydestä sydämestään. Todellinen hyvinvointiyhteiskunta on minulle yhteiskunta, jossa asennemuurit ovat murtuneet. Uskon että Pekasta on johtamaan meidät uuden aikakauden alkuun, aikakauden jossa hyvinvointi lähtee myös ihmisten asenteista, sellaisen aikakauden alkuun, jossa me kaikki olemme ihmisiä, jossa me kaikki työskentelemme rohkeasti erilaisina yhdessä paremman tulevaisuuden puolesta. 

Kirjoitukseni lopussa haluan vielä mainita erään toisen presidenttiehdokkaan, Paavo Arhinmäen. Ajattelen, että Paavolla on vahva tulevaisuus politiikassa, ja en näe lainkaan mahdottomana, että Paavo olisi jonakin päivänä presidentti. Tämä ei ole vielä Arhinmäen hetki astua tähän rooliin, mutta ehkä jonakin päivänä. Meillä on mahdollisuus valita presidentiksi mies, josta Suomi voi oikeasti olla ylpeä. Jokaisen ääni on tärkeä, jotta voimme olla matkalla kohti parempaa Suomea, yhdessä meistä tulee joukko. Tehdään tästä yhdessä mahdollista, sillä vain yhdessä meillä on todellinen voima muuttaa asioita. Haasta ystäväsi ja sukulaisesikin talkoisiin paremman, avoimen ja kansainvälisen Suomen puolesta! Tässä joukossa jokainen on tärkeä!